Telefoonnummer

telephone receiver

06-28 16 16 08

Black At @ Sign Icon

Emailadres

Contact formulier

Lichaamsgerichte therapie voor transformatie, groei en persoonlijke ontwikkeling

Behandelingen

Praktijk informatie

Instagram Logo Illustration
Simple Facebook Icon
linkedin

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.


In een paar sessies van je trauma genezen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkt wel degelijk. EMDR, vervaagt de levendigheid van een herinnering en de pijnlijke emoties die eraan gekoppeld zijn. Het trauma blijft niet langer in jouw heden, waardoor je het steeds opnieuw beleeft, maar wordt echt verleden tijd.


Hoe werkt EMDR?

De herinnering aan een trauma laten vervagen door je werkgeheugen af te leiden. Dat is ongeveer wat een EMDR praticioner met EMDR doet. Tijdens EMDR therapie haal je een pijnlijke herinnering op. Dit kan een gedachte, gevoel of een geur zijn. Op het moment dat je de herinnering levendig is, heb je hem in jouw werkgeheugen geplaatst. Terwijl je de gebeurtenis ziet, ruikt of voelt, vraagt de therapeut je met je ogen zijn of haar vingers. Andere methodes zijn het volgen van piepjes met een koptelefoon of buzzers die afwisselend in je linker- en rechterhand trillen. Ze doen allemaal hetzelfde: ze zorgen voor afleiding van je werkgeheugen. Het werkgeheugen raakt vol en de nare herinnering verliest langzaam zijn emotionele lading.


Hoe lang duurt het EMDR traject?

Hoe lang EMDR-therapie duurt is afhankelijk van de klachten. Gaat het bijvoorbeeld om een eenmalige gebeurtenis, zoals een verkeersongeluk, of jarenlang misbruik. Voor elk persoon is dit anders. Gemiddeld is het tussen 2 tot 7 sessies.


Kun je last hebben van de behandeling?

Na afloop van een EMDR-sessie kunnen de effecten nog doorwerken. Dit houdt vaak maar enkele uren tot een aantal dagen na de sessie aan. Ook kan het tijdens de sessie zelf belastend zijn om de levendige herinnering op te roepen en vast te houden. In eerste instantie kun je dan meer gespannen zijn, maar na een tijdje zal het beeld zijn levendigheid en emotie verliezen.


Ik probeer om een voor jou zo veilig mogelijke omgeving te creeren, ervaar je iets waar je angstig van word tijdens of na de sessie, kun je ten alle tijden dit aangeven en zullen wij samen kijken hoe je daar het beste mee om kunt gaan.


Ik adviseer om na de sessie geen drukke afspraken te plannen en voldoende water te drinken.


Wanneer kun je EMDR inzetten:


na een (auto)ongeval of verwonding.

na of gedurende een ernstige ziekte.

na een overval.

na mishandeling of getuige van mishandeling/geweld.

na (seksueel) misbruik, aanranding of verkrachting.

na een brand.

na een natuurramp.

als je ingezet bent als militair tijdens een oorlogssituatie of als je zelf een oorlogsituatie hebt meegmaakt

Ook kun je EMDR inzetten om bijvoorbeeld onzekerheid en/of faalangst aan te pakken. Wij gaan dan op zoek naar wanneer en hoe deze is ontstaan.

Routebeschrijving

Contact formulier

Contact

Pin

Praktijk Bianca van Velse

Sarongstraat 14

1449 DX Purmerend

Envelope Icon for Email

Email-adres

telephone receiver

Telefoon

0628161608

whatsapp icon
Instagram Logo Illustration
Simple Facebook Icon
linkedin

Craniosacraal Praktijk Bianca van Velse 2023, KVK: 37103038, BTW ID: NL003245136B64


Aangesloten bij: Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ), Cranio Nederland en Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland


Copyright Symbol Icon

Bianca van Velse

Copyright 2023

Algemende voorwaarde & privacybeleid