Telefoonnummer

telephone receiver

06-28 16 16 08

Black At @ Sign Icon

Emailadres

Contact formulier

Lichaamsgerichte therapie voor transformatie, groei en persoonlijke ontwikkeling

Behandelingen

Praktijk informatie

Instagram Logo Illustration
Simple Facebook Icon
linkedin

Cranio sacraal therapie voor ouders & kinderen

Moeder & kind

Daar is je kindje dan! Jullie hebben zo lang moeten wachten. Maar de roze wolk waar iedereen het over heeft... daar zit jij niet op. Je kindje is onrustig, huilt of spuugt veel en overstrekt zijn of haar lijfje. Wat is er toch aan de hand? Je kindje kan het zelf niet vertellen.De zwangerschap en geboorte

De geboorte is voor zowel moeder als kind een emotionele gebeurtenis waar soms complicaties kunnen ontstaan. Tijdens de zwangerschap kan een kindje in een stuit hebben gelegen, te weinig ruimte hebben gehad of andere stress van buitenaf hebben ervaren. Tijdens de bevalling kunnen er kunstgrepen zijn toegepast, zoals vacuumpomp of keizersnede. Het kan zijn dat hierdoor zich soms problemen direct na de geboorte al openbaren, maar het kan ook zijn dat het pas op latere leeftijd klachten geeft.


Herken je één van deze kenmerken bij jouw kindje?

Onrust

Veel en langdurig huilen

Overstrekken

Hoofdje draait naar één kant

Overprikkeldheid

Slecht eten/slapen

Darmkrampjes


Ontstaan van klachten

Door de complicaties tijdens de zwangerschap en geboorte kan spanning in het lijfje ontstaan op verschillende plekken, waardoor problemen zoals slecht slapen, onrust en darmkrampjes kunnen ontstaan.


Wat is een craniobehandeling?

Tijdens een craniobehandeling wordt het zelfhelende vermogen van het lijfje aangezet met zachte aanrakingen, waardoor ontspanning ontstaat. De behandeling van het kindje vindt plaats op de behandeltafel, of bij de ouder of therapeut op schoot. Cranio levert geen fysieke pijn op en voelt voor het kind zacht, geborgen en troostend. Bij het vrijkomen van de spanningen in het weefsel kan het voorkomen dat het kind gaat huilen of (heftige) emoties toont.

Het zelfherstellende vermogen wordt gestimuleerd waardoor de behandeling vaak ook nog langere tijd doorwerkt. De klachten verminderen of verdwijnen hierdoor.


Cranio zorgt voor ontspanning bij moeder en kind

Door alle gebeurtenissen rondom een bevalling zijn zowel bij moeder als kind stress en emotionele spanning opgebouwd die in het lijf wordt opgeslagen. Omdat je veel samen bent, houd je dat spanningsveld steeds in stand. Bij een craniobehandeling is ruimte voor de emoties die je als moeder hebt rondom de geboorte van je kindje. Doordat je kindje behandeld wordt, ben je als moeder vaak ook meer ontspannen. Je doorbreekt die vicieuze cirkel waar je in terecht bent gekomen. Vaak heeft de cranio-therapeut tips en adviezen die bijdragen aan het herstel van jezelf en je kindje.

Cranio sacraal therapie voor kinderen

Kind & jeugd

De ontwikkeling van kinderen gaat met vallen en opstaan. Als je merkt dat je kind het moeilijk heeft en niet lekker in zijn of haar vel zit, is het goed om daar bij stil te staan. Het gedrag wat een kind laat zien kan een uiting zijn van onderliggende problemen; op dat moment vaak de enige manier waarop het kind zich kan uiten. Het kind probeert om te gaan met de wereld om zich heen. Dat kan gepaard gaan met gevoelens die zich dan kunnen uiten in huilen, slaapproblemen, onrust, somberheid, heftige emoties, concentratieproblemen of bedplassen, maar ook plotseling stil of teruggetrokken gedrag kan een signaal zijn dat het kind niet lekker in zijn vel zit.De oorzaak van deze klachten bij kinderen kunnen al veroorzaakt zijn tijdens of kort na de bevalling. Maar ook sociaal-emotionele problemen kunnen de oorzaak zijn van gedrag en emoties waar kinderen en hun omgeving last van kunnen ondervinden. De omgang met andere kinderen, omgaan met pesten, gevoelens in de pubertijd, dit zijn allemaal emoties waar kinderen moeite mee kunnen hebben en wat hulp bij kunnen gebruiken.


Klachten bij kinderen kunnen zijn:


Angst

Bedplassen

Hoofdpijn

Niet-erfelijke dyslexie

Onbegrepen buikpijn

Ongecontroleerde emoties

Onrust en concentratieproblemen

Overprikkeldheid

Slaapproblemen

Somberheid


Cranio bij kinderen en jeugd

Kinderen zoeken vaak afleiding bij computers, tv en andere beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat ze vooral hun hoofd gebruiken en in mindere mate hun lijf. Cranio brengt kinderen weer in contact met hun lijf. Veel kinderen voelen zich na een paar sessies al lekkerder in hun vel. De therapie werkt met een zachte aanraking in combinatie met gesprekjes met het kind. Meestal blijf je als ouder erbij. De behandeling kan over de kleding heen gedaan worden.Laat je kind weer stralen!

Herken je klachten bij je kind? Laat ze een behandeling met Cranio ervaren. Het brengt ze in contact met zichzelf en verlaagt en voorkomt stress bij je kind. Daardoor kun je als ouder je kind vaak ook beter begrijpen en begeleiden.


Contact

Pin

Praktijk Bianca van Velse

Sarongstraat 14

1449 DX Purmerend

Envelope Icon for Email

Email-adres

telephone receiver

Telefoon

0628161608

whatsapp icon
Instagram Logo Illustration
Simple Facebook Icon
linkedin

Craniosacraal Praktijk Bianca van Velse 2023, KVK: 37103038, BTW ID: NL003245136B64


Aangesloten bij: Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ), Cranio Nederland en Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland


Copyright Symbol Icon

Bianca van Velse

Copyright 2023

Algemende voorwaarde & privacybeleid