Telefoonnummer

telephone receiver

06-28 16 16 08

Black At @ Sign Icon

Emailadres

Contact formulier

Lichaamsgerichte therapie voor transformatie, groei en persoonlijke ontwikkeling

Behandelingen

Praktijk informatie

Platte tekst

Instagram Logo Illustration
Simple Facebook Icon
linkedin

Praktijkinformatie

Verloop van het behandeltraject
Ons eerste contact


Via het aanmeldformulier vul je je gegevens in en ik neem dan op korte termijn telefonisch contact met je op om samen ​door te spreken wat de mogelijkheden zijn en of ik jou kan helpen met jou hulpvraag. Naar aanleiding van ons telefonisch ​gesprek stuur ik je het intake formulier en de samenwerkingsovereenkomst via e-mail op.


Eerste afspraak:


In deze sessie word het intake formulier doorgenomen. We bekijken of er nog toelichting nodig is en of je hulpvraag en doelen ​helder zijn. Dit gesprek duurt maximaal 45 minuten, daarna volgt er een cranio sacraal sessie van 45 minuten.


De behandeling bestaat uit zachte technieken. Hierdoor kan vrijwel iedereen cranio sacraal therapie ondergaan. De ​behandeling wordt gegeven op de kleding en duurt ongeveer anderhalf uur, bij kinderen meestal korter.


Doordat de behandeling overwegend op de kleding gegeven wordt is het aan te raden geen strakke kleding te dragen.


Verkenningsfase (twee sessies):

De verkennings fase bestaan uit twee cranio sacraal sessies. Ik heb deze twee sessies nodig om jou lichaam te leren kennen en ​jij hebt deze twee sessies nodig om te wennen aan mijn aanraking. Samen hebben wij deze twee sessies nodig om een ​vertrouwensband op te bouwen.


Aan de hand van mijn bevindingen, maak ik een werkhypothese/behandelplan.


Ik werk met verschillende disciplines en combineer deze tijdens jou behandeltraject. Denk hierbij aan cranio sacraal therapie, ​EMDR, familieopstellingen en systemische therapie. Daardoor zal het behandeltraject voor elk persoon anders zijn en word ​aangepast aan wat er nodig is.


Het behandelplan is een richtlijn. Ik kan hier tussentijds van af stappen mocht het nodig zijn. Ik bespreek uiteraard waarom ik ​dit doe.Behandelsessies


De opvolgende behandelsessies worden gebruikt om te werken aan jouw gestelde doelen.


Na een behandeling kun je een toename van de klacht(en) ervaren. Deze toename is overwegend van korte duur waarna ​herstel zal plaatsvinden. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van de homeopathie.


Zoals ook bij andere geneeswijzen en therapievormen is nooit met 100% te garanderen of uw klacht(en) verholpen of verlicht ​kunnen worden.


Tussenevaluatie


Steeds na een blok van vijf behandelsessies volgt een tussenevaluatie. Om samen te bepalen in hoeverre de gestelde doelen ​behaald zijn, bijgesteld moeten worden voor de vervolgbehandeling. Als wil ontvang je de tussenevaluatie per mail.


Laatste sessie en afronding

Doordat we samen regelmatig tussenevaluaties houden, kun je goed voelen en zien wanneer je doelen behaald zijn. Samen ​blikken we terug op de behaalde resultaten. Ook word er weer vragenlijst ingevuld om veranderingen zichtbaar te maken. Ik ​zal vragen om een deel te nemen aan een anonieme tevredenheidsenqûete. Een ontslagbrief wordt aan je huisarts gezonden, ​mits je hier toestemming voor hebt gegeven.Doelbehoud

Drie maanden na je laatste sessie zal ik vragen naar het behoud en het in stand houden van jouw behaalde doelen. Ik zend je ​hierover een e-mail.

Contact formulier

Niet tevreden?Als cranio-sacraal therapeut doe ik er alles aan om jou op een juiste en respectvolle manier te begeleiden. Mocht het desondanks voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent, maak het dan bespreekbaar met mij. Ik hou van open- en eerlijkheid en streef ernaar om samen te zoeken naar een passende oplossing.


Mocht dit voor jou niet het gewenste resultaat geven of komen we er samen niet uit dan kun je een onafhankelijke klachtenfunctionaris inschakelen. De klachtenfunctionaris ondersteunt je bij het formuleren van jouw klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Samen met jou wordt gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor jouw klacht. Je klacht wordt binnen zes weken afgehandeld. De therapeut om wie het gaat, heeft er recht op om dit te weten en wordt op de hoogte gesteld.


Heb je hulp nodig of is de kwestie aanleiding om een klacht in te dienen, neem dan contact op met Quasir. E-mail: bemiddeling@quasir.nl of telefonisch: 06 4844 5538.


Geschillencommissie: bindende uitspraak

Als de inzet van de klachtenfunctionaris of de wijze waarop jouw onvrede of klacht is afgehandeld voor jou onbevredigend is, dan kun je je wenden tot de geschillencommissie. Deze geschillencommissie is onafhankelijk van alle partijen en gespecialiseerd in de complementaire zorg. Een uitspraak van de geschillencommissie over jouw klacht (geschil) is bindend, zowel voor jou als de therapeut. Soms kan de commissie besluiten een schadevergoeding toe te kennen.


Kosten

Een geschil indienen bij de geschillencommissie kost € 50. De geschillencommissie doet binnen zes maanden uitspraak over jouw klacht. Op zorggeschil.nl vindt je meer informatie over hoe je een geschil kunt indienen. De klachtenfunctionaris kan je hierbij helpen.


Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ)

Beroepsbeoefenaren die zijn ingeschreven in het RBCZ-register vallen onder het tuchtrecht, dat verzorgd wordt door het TCZ. Als er sprake is van een ernstige klacht dan kan de klachtenfunctionaris je adviseren om je klacht te deponeren bij het Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ), Postbus 297, 4700 AG Roosendaal, telefoonnummer

0165-567 014, bij de Inspectie van de Volksgezondheid of een civiel rechter. Het TCZ bestaat uit het College van Toezicht en het College van Beroep.


Je kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de VBAG. Het secretariaat is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur op telefoonnummer 040-283 8988. Op andere tijden en wanneer alle lijnen bezet zijn, is het mogelijk het antwoordapparaat in te spreken. Je kunt ook een e-mail sturen naar secretariaat@vbag.nl

Opleidingen en nascholing


2024- Nscholing Cranio en tinitus - PCSA


2023- Gestart 3 jarige HBO opleiding Chinese geneeskunde & Acupunctuur - TCMA


2023- Nascholing Polyvagale theorie -Conamore


2023- Training Gabor Mate

2023- Burn-out coaching


2023- Counseling & Rouwtherapie


2023- Nascholing traumaverwerking - Peirsman cranio sacraal academie


2023- Nascholing Cranio en hart - Peirsman cranio sacraal academie


2022- Nascholing nervus vagus - Upledger


2022- Nascholing Darmen het tweede brein 2.0 - Conamore


2021- Nascholing EHBO - Oranje Kruis


2021- Nascholing hechting - Conamore


2021- Nascholing ademen - Conamore


2021- Afgestudeerd EMDR Master Pratitionar


2020 - Nascholing Schildklier en Cranio- Peirsman CranioSacraal Academie


2020 - Nascholing Nieren en Cranio - Peirsman Cranio Sacraal Academie


2020 - Afgerond training tot EMDR master pratitioner - BIVT Trainingen


2020 - Training familie -en systemische tafelopstellingen - Smara Opleidingen


2020 - Nascholing PSBK- Stress en Burnout - Conamore


2020 - Nascholing MBK, Veerkracht en Burnout - Ars Medica


2019 – Nascholing cranio, werken met weerstand – Peirsman Cranio Sacraal Academie


2019 – Nascholing PSBK, Karakterstructuren – BIVT trainingen


2019 – Nascholing MBK, babbelen met cellen - Energieschool


2019 – Cursus EHBO, Europees Erkend Certificaat – Oranje Kruis


2017-2018 – Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis – Energieschool


2014-2019 – Opleiding tot Craniosacraaltherapeut – Peirsman Cranio Sacraal AcademieRegelmatig assisteer ik bij modules bij Peirsman cranio sacraal academie en neem ik toetsen en ​examens af. Tevens begeleid ik studenten bij het maken van hun eindwerk.

Routebeschrijving

Contact

Pin

Praktijk Bianca van Velse

Sarongstraat 14

1449 DX Purmerend

Envelope Icon for Email

Email-adres

telephone receiver

Telefoon

0628161608

whatsapp icon
Instagram Logo Illustration
Simple Facebook Icon
linkedin

Craniosacraal Praktijk Bianca van Velse 2023, KVK: 37103038, BTW ID: NL003245136B64


Aangesloten bij: Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ), Cranio Nederland en Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland


Copyright Symbol Icon

Bianca van Velse

Copyright 2023

Algemende voorwaarde & privacybeleid